Hick tom

Tom Hick

Tom Hick (1995) is doctorandus in de rechten aan de KU Leuven, heeft het vlakke land doorkruist. Hij groeide op in de Duitstalige gemeenschap en woonde daarna in Leuven en Brussel - dus in alle gemeenschappen en gewesten van België. Zo heeft hij niet alleen de drie landstalen onder de knie gekregen, maar ook de verschillende culturen binnen België leren kennen.
Na het behalen van zijn masterdiploma aan de KU Leuven werd hij rechtstreeks tewerkgesteld als doctoraatsonderzoeker en onderwijsassistent aan het Instituut voor Verbintenissenrecht van zijn alma mater. Daar verricht hij onderzoek naar het juridisch kader rond onderhandelingen over het sluiten van een overeenkomst. In dit verband is hij vooral geïnteresseerd in onderhandelingen in contexten van grote sociaal-economische machtsongelijkheid. Meer in het algemeen is hij geïnteresseerd in vragen van sociale rechtvaardigheid in het verbintenissenrecht.

Het is diezelfde belangstelling voor vraagstukken van sociale (en ecologische) rechtvaardigheid in het institutionele en infrastructurele kader die hem naar de Vrijdaggroep brengt.